TEWL, ook wel transepidermaal vochtverlies, is een bekende term in de wereld van verzorgingsproducten en gezondheidszorg. Hoewel veel mensen er misschien nog nooit van gehoord hebben, is het een belangrijke maatstaf om dermatologische en cosmetische aandoeningen te beoordelen. In dit artikel zullen we meer leren over wat TEWL precies is en hoe het onze huid kan beïnvloeden.

Wat is Transepidermaal Vochtverlies?

TEWL is de medische term voor transepidermaal vochtverlies. Het staat voor het vermogen van water om de opperhuid te verlaten of te verdampen. TEWL heeft twee verschillende maatregelen: conductive en diffusive TEWL. Conductive TEWL meet het vermogen van de opperhuid warmte te transporteren en diffusive TEWL meet de mate waarin het huidoppervlak waterdamp verspreidt.

De concentratie van TEWL neemt af naarmate de huid meer vocht wordt toegediend. Daarom kan de meting van TEWL erg nuttig zijn bij het beoordelen van huidverzorgingsproducten, cosmetische behandelingen en zelfs tijdens klinische diagnostiek. Bijvoorbeeld, als een product of behandeling het verlies van transepidermaal vocht vermindert, kan het een indrukwekkend resultaat tonen in een TEWL-meting.

Hoe wordt TEWL gemeten?

Er zijn verschillende manieren om het verlies van transepidermaal vocht te meten. Er zijn apparaten die kunnen worden gebruikt om het milieu van de twee klassen van TEWL te meten: conductieve en diffusive TEWL. Er is ook een onafhankelijke, contactloze toepassing die door sommige klinieken wordt gebruikt: de TEWL-meter.

Deze contactloze TEWL-meter bestaat uit een contactloze sensor die het huidoppervlak van de proefpersoon detoxificeert. Vervolgens worden de gegevens gekoppeld aan een computer die vervolgens een grafiek genereert met specifieke meetwaarden. Dit is handig omdat het een snelle en door de wetenschap goedgekeurde manier is om de mate van transepidermaal vochtverlies te meten.

Waarom is TEWL belangrijk?

TEWL is belangrijk omdat de huid een complex weefsel is met zijn eigen unieke eigenschappen. Deze eigenschappen bepalen de integriteit van de huidbarrière, die bepaalt hoe de huid op de buitenwereld reageert. Als de huidbarrière wordt verzwakt, is de huid meer vatbaar voor ziekteverwekkers, bepaalde aandoeningen en irritatie.

Daarom wordt TEWL gebruikt om de mate van vochtverlies door de opperhuid te meten als een manier om te beoordelen hoe effectief cosmetische producten of behandelingen werken, wat gunstig kan zijn voor de behandeling van dermatologische aandoeningen. Omdat huid veroudering meestal is gekoppeld aan een gestoorde huidbarrière, is TEWL ook een goede manier om te bepalen hoe effectief bepaalde producten zijn om rimpels te bestrijden.

Hoe TEWL te verminderen?

Gelukkig zijn er veel toepassingen voor TEWL-reductie. Een van de meest gemeenschappelijke is het gebruik van vochtinbrengende crème of lotion. Door de huid dagelijks meerdere malen te hydrateren, kan het vochtverlies door de opperhuid worden verminderd en de gezondheid van de huid worden hersteld.

Er zijn ook verschillende cosmetische behandelingen waarmee TEWL wordt verminderd. Microdermabrasie wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om te helpen bij het herstellen van de gezondheid van de huid, waardoor de huidbarrière wordt versterkt en het vochtverlies wordt verminderd. Laserbehandelingen en chemische peelingen kunnen ook worden gebruikt om de huidbarrière te versterken, het huidoppervlak te voeden en de waterbalans te verbeteren.

Eindconclusie

TEWL, of transepidermaal vochtverlies, is een veel voorkomende maatstaf voor dermatologie en cosmetica. Er zijn verschillende apparaten en behandelingen die kunnen worden gebruikt om het verlies van transepidermaal vocht te meten en te verminderen, waardoor de gezondheid van de huid kan worden gestimuleerd. Hoewel het een veel voorkomende techniek is, is het belangrijk om goed onderzoek te doen op uw bestemming en uw doelen te evalueren in vergelijking met de kosten, zodat u kunt bepalen of deze techniek de beste oplossing is voor uw behoeften.