Als het over hydrateren van je huid gaat, zijn er tal van producten en ingrediënten om uit te kiezen. Weet je echter welke producten en ingrediënten je moet gebruiken om de beste resultaten te behalen? Een van de meest effectieve ingrediënten voor de hydraterende werking van de huid is ureum. Het is een zogenaamde “natuurlijke moisturizer” en wordt ook wel urinezuur genoemd omdat het ook voorkomt in de menselijke plas. Met ureum worden tal van verzorgingsproducten gemaakt die perfect geschikt zijn voor een droge of schilferige huid. In dit artikel zullen we het hebben over wat ureum precies is, hoe het werkt, welke producten u kunt gebruiken, en ten slotte over enkele tips om te helpen bij het drogen van de huid.

Wat is Ureum?

Ureum is een organische stof die voorkomt in weefsels als huid en spieren. In de cosmetica-industrie wordt het meestal gehaald uit urine of uit verrijkt mest of compost. Ureum is een kleurloze, kristallijne stof die een sterke hydraterende werking heeft, waardoor het ideaal is om de huid te hydrateren. Het heeft een pH van 7,0-7,5, wat betekent dat het neutraal is en de huid niet irriteert. Daarnaast heeft ureum een lage osmolaliteit, wat betekent dat het minder irriterend is dan andere moisturizers. Ureum dient ook als enzymsubstraat, waardoor het de huid kalmeert en de vochtbalans herstelt.

Hoe werkt Ureum?

Ureums effecten op de huid worden het beste veroorzaakt door een combinatie van twee dingen. Ten eerste kalmeert het de huid en verlicht het de symptomen van jeuk en irritatie. Ten tweede heeft het een hydratatief effect. Het activeert de aanmaak van aquaporinen, een soort eiwit dat de huid in staat stelt om water in te nemen en vasthouden. Door ureum toe te voegen aan de huid, worden de aquaporinen geactiveerd, waardoor de huid vochtig blijft en jeugdige elasticiteit wordt gecreëerd. Op deze manier helpt ureum de huid te hydrateren en uitdroging te voorkomen.

Producten met Ureum

Ureum kan in tal van verzorgingsproducten aanwezig zijn, zoals lotions, crèmes, body butter, body washes, shampoos, scrubbende producten en zelfs make-up. U kunt uw eigen producten met ureum maken door een ureumoplossing te maken met water. Voeg een paar druppels glycerine toe om de hydratatie te vergroten. Er zijn ook tal van commerciële producten beschikbaar om u te helpen bij het hydrateren van de huid. Probeer deze producten uit om te zien welke het beste bij uw huid past.

Tips om de huid te hydrateren

Het eerste wat u kunt doen om uw huid te hydrateren, is dagelijks water drinken om uw lichaam gehydrateerd te houden. Dit helpt uw cellen in optimale conditie te houden en helpt bij gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Vermijd om te blijven staan in een airco- of verwarmde ruimte. Als u de temperatuur niet kunt veranderen, kunt u een vochtigheidsmeter aanschaffen die uw omgeving vochtig houdt. Bovendien kunt u hydraterende crèmes, lotions en andere verzorgingsproducten die ureum bevatten, gebruiken. Producten met ureum helpen uw huid te kalmeren en vochtig te houden. Naast het gebruik van producten met ureum kunt u ook een aantal andere tips gebruiken, zoals het opbouwen van een gezond dieet en het vermijden van teveel zonlicht.

Conclusie

Hoewel de hydraterende werking van ureum nog steeds wordt bestudeerd, lijkt het erop dat het een zeer effectief ingrediënt is voor mensen met een droge, schilferige of geïrriteerde huid. Producten die ureum bevatten, kunnen een aanzienlijke verbetering in de hydratatie en elasticiteit van de huid bewerkstelligen. Door verzorgingsproducten met ureum te gebruiken, kan een droge huid drastisch worden verbeterd. Vergeet ook niet om een goed gezond dieet, dagelijks water drinken en het gebruik van veel crèmes en lotions met ureum te volgen om optimale resultaten te behalen.