Breng je concealer net onder je ogen aan? Dat is is een vergissing omdat je vergeet dat er naast dekkende concealers ook concealers zijn die juist iets highlighten. Dit zijn de go-to producten om je er een paar jaar jonger uit te laten zien. Ten minste in je uiterlijk dan.

De concealer is essentieel voor make-up maar als je deze niet goed kan aanbrengen kan het een averechts effect hebben. Een concealer verbergt donkere kringen, vlekken en pigmenten, maar kan aan de andere kant ook de nadruk leggen op rimpels als het in een te grote hoeveelheid en op een verkeerde plek wordt aangebracht.

Belangrijke regel: concealer moet altijd een tint lichter zijn dan de huid eronder

Soms hebben visuele verjonging, highlights en een frisse huid geen stapels cosmetica nodig. Je hebt er maar één nodig, maar dan wel op de juiste plaats aangebracht. We hebben het hier over concealer waarmee je een paar jaartjes van je gezicht kunt afhalen als je deze regels maar in het achterhoofd houdt.

Kijk waar je concealer moet aanbrengen om er jonger uit te zien. met deze basisregles kun je het volle potentieel van de concealer gebruiken om je gezicht te benadrukken.

Camoufleren van kleine rimpels

Concealer bedekt perfect kleine rimpels die zo rond de ogen zitten. De huid in dit gebied is zeer delicaat waardoor je de kraaienpootjes eerder ziet dan je denkt. De concealer moet onder de ogen worden aangebracht in de vorm van een driehoek met de punt naar beneden. Als je op deze manier de concealer aanbrengt ziet het geheel er veel natuurlijker uit. Vergeet ook niet om niet te royaal aan te brengen, want teveel concealer zal er alleen maar voor zorgen dat alle oneffenheden er geaccentueerd worden. Door het gebruik van een concealer direct onder de wenkbrauwrug zie je er fris uit en trek je de aandacht weg van de eventuele rimpels.

Gezicht, neus en lipcontour

Je hebt niet elke keer een volledig contourenpalet nodig. Highlighting concealert op vier plaatsen in het gezicht, waar je normaal al zou aanbregen, zorgt voor het zeer natuurlijke effect van een gevormd gezicht. De concealer die op de met foundation behandelde huid wordt aangebracht, kan de jukbeenderen accentueren en tegelijkertijd de bredere delen van het gezicht camoufleren. Concealer langs de neus en op de punt is een manier om de neus slanker te maken. Als je je lippen met concealer bewerkt zorg je dat ze er voller uitzien en er beter uitspringen.